Sajtkrémes málnahab diós kekszágyon
december 6
Olyan szívesen mondanám, hogy ember tervez, Isten végez, minden csupán akarat kérdése! Csakhogy mióta gyerekeim vannak, sokkal inkább gondolom, hogy ők azok, akik végeznek, a Jóisten eközben fejét csóválva nézi a családi bénázásainkat, a tucat védőangyalunk pedig esélyesen redbullon és gyorsítószereken él az általunk diktált tempó miatt.
Tegnap a két Kiskorúval kora reggel útnak indultam és mindent beszereztem, ami ahhoz szükséges, hogy jövő héten is jópofa finomságokkal kápráztassam el a családom és persze benneteket: vettem friss citromfüvet, mentacsokrot, több mint két kiló eper, málnát, két tonna érett avokádót és egy halom virágot.
Két órával később már a gyermekorvosi ügyeleten, később a sürgősségin ültem a Kisebbikkel, aki belázasodott és nem tudott lábra állni. Ezúton is köszönöm a Heim Pál radiológiáján ügyeletes dokker néni jófejségét és türelmét, aki nem kapott gutaütést, amiért huszonöt percen keresztül hallgatta a Padlás c. színdarab fináléjának végtelenített verzióját: szopránt énekeltem hatalmas átéléssel, a gyerekem ütemre morgott, doboltunk is hozzá, máskülönben jött az ordítás, a sírás és a földön fetrengés. Szóval egy ilyen hétvégén életmentő lehet ez a desszert, nagyon gyorsan megvan, vendégvárónak sem utolsó és mindenki legalább egy fokkal jobban érzi magát tőle. :)
4 személyre
- 1 cs Győri Édes Zabfalatok (Tészta)
- 3 ek teavaj (Tészta)
- 2 doboz Philadelphia krémsajt (Krém)
- 2 dl tejszín (Krém)
- 4 db lapzselatin (Krém)
- 6 ek nádcukor (Krém)
- 0,5 db citrom leve (Krém)
- 20 dkg málna (Krém)
- 5 dkg dió (Tészta)
Négy kicsi formát, egyenként 6 cm átmérőjűt használtam. Ha nincs fémformád, szerezz be 3 dl-es papírpoharakat, vágd le az aljukat és használd a megmaradt karimákat mini tortagyűrűknek, olcsó és szuper megoldás lehet.
1. lépésKekszet a dióval zacskóba teszem, klopfolóval apró darabokra zúzom, teavajat mikróban felolvasztom, összekeverem a száraz hozzávalókkal. Formák aljába belenyomkodom a pépet, hűtőbe teszem dermedni csöppet.
2. lépés
Zselatinlapokat langyos vízbe áztatom, 6-7 perc múlva kicsavarom és a biztonság kedvéért serpenyőrben a legkisebb lángon folyékony állagúra melegítem, majd kevergetve hagyom kicsit visszahűlni.
3. lépés
Málnát botmixerrel pépesítem, összekeverem a sajtkrémmel, cukorral, citrom levével. A kész masszához öntöm a már kihűlt, de még folyékony állagú zselatint. A tejszínt kemény habbá verem, óvatos mozdulattal a sajtkrémes-málnás masszához keverem és a formákba kanalazom. Pár órára hűtőbe teszem érni kicsit és amikor már összeállt, határozott mozdulattal éles késsel a forma körül belül körbevágom. Pár szem friss gyümölccsel, esetleg mentalevéllel díszítem.
Hogy tetszett a cikk?
december 6
6 cipő, amivel hamarosan minden bolt tele lesz
Új év, új cipő? A választékot elnézve akár még az is lehet, na jó szinte biztos is, hogy így lesz.
Íme pár hasznos tipp, hogy ne felejtsd el a jelszavad
Már próbáltál kismillió lehetőséget, de egyik sem működik. Hosszú percek óta bámulod a képernyőt és töröd a fejed, hogy mi lehet az azonosító, ami nem jut eszedbe. Segítünk, hogy elkerüld ezt az idegörlő helyzetet!
Tükrök tennél a falra? Így helyezd el, hogy menőbb legyen a lakásod
Szeretnéd egy kicsit tágítani a teret az otthonodban? Szereted, ha csillog a fény a falakon? Akkor vegyél néhány tükröt és szereld fel a lakás különböző pontjain.
Kicsi a szobád? Így válogass bele bútort
Egy kis szoba esetén rendkívül fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő bútorokat, melyek tökéletesen passzolnak bele, és még praktikusak is. Lássuk, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe vennünk a bútorok kiválasztása során.
Így rendezd be a sminkasztalod, hogy időt takaríthass meg reggelente
A napi rutinunknak sok elhanyagolható lépése van, de a fésülködőasztalnál eltöltött percek nem tartoznak bele ebbe a kategóriába. Ez az a hely, ahol a varázslat történik, ahonnan a beauty rutinunknak köszönhetően friss emberként állunk fel, hiába ültünk oda le kómásan, félig nyitott szemmel, a kávénk után tapogatózva.