A legjobb nápolyi pizza nyomában
február 9
Nápoly a pizza fővárosa, ahol a modern pizza tulajdonképpen megszületett, élén a margheritával. Ezt először egy Raffaelle Esposito nevű pizzamester készítette el, egyenesen Savoyai Margitnak. Innen a trikolór színeiben pompázó pizza neve. Egy olyan városban, ahol a pizza különösen fontos étel, természetesen versengenek egymással a jobbnál jobb helyek, melyek között legutóbbi nápolyi látogatásom során megpróbáltam megtalálni a legizgalmasabbakat.
Mielőtt Nápolyban kipróbálnád a pizzát, elöljáróban annyit érdemes megjegyezni, hogy egy vékony tésztájú, vastagabb szélű pizzára kell számítani, amin nincsen sokféle feltét, csak pár hangsúlyos hozzávaló. A pizzériákban a margherita az, amit a nagyszerű paradicsomszósz miatt talán a leginkább érdemes megkóstolni, de lehet próbálkozni a Vezúv lábánál termő finomságokkal ízesített darabokkal is, ízlés szerint. A legtöbb ismert pizzériát a városban a Via Tribunalin kell keresni, és a spanyol negyed többi részén, de nagyjából bárhol bele lehet futni jó éttermekbe. Arra érdemes figyelni, hogy délután sok hely bezár, így kései ebédre nem, vacsorára viszont annál inkább be lehet nevezni. Hétvégéken az éppen felkapott helyeken hatalmas a sor és bizony akár hosszú órákba is telhet a várakozás, ha az ember nem szemfüles. Vacsoraidő előtt viszont, 18:00 körül ezekbe a pizzériákba is könnyen be lehet jutni.
Jöjjön akkor az az öt hely, amit nem érdemes kihagyni!

Jelenleg talán az egyik legnépszerűbb hely a Via Tribunalin, ahová még akkor is sorba kell állni, amikor a többi étteremben már holt időszak van. Szerencsés, aki bejut és biztosan nem bánja meg a várakozást, ami alatt iszogathat a szomszédos kocsmák egyikében.
Da Michele
A gasztro újságírók szerint ez a pizza szent helye, amit 1936 óta lehet megtalálni a Via Cesare Sersalén. Korán kell érkezni, ha nagyon éhes az ember, mert vacsoraidőben mindig kígyózik a sor az étterem előtt, ahol két pizzán van a hangsúly, a marinarán és a margheritán. Ennyi pedig elég is a boldogsághoz.

A legenda szerint a Brandi szakácsa volt az a Raffaele Esposito, aki az első margheritát csinálta, szóval már csak ezért is érdemes megkóstolni a patinás étterem pizzáját a belvárosban a Via Chaia mellett.
Szintén a Via Tribunali ismert helye, ahol talán a legjobb margheritát ettem. Tulajdonosa, Massimo Di Caprio igazi olasz főnök, akivel ki van tapétázva az egész hely.
Valószínűleg a világ első pizzériája, ami 1830-ban nyitotta meg kapuit, és azóta is ott áll a Piazza Dante közelében. Imádnivaló a kiszolgálás, nem lehet benne csalódni.
Kipróbálnád a nápolyi pizzát? Akkor az a legjobb, ha végigkóstolod mindet!
Hogy tetszett a cikk?
február 9
6 cipő, amivel hamarosan minden bolt tele lesz
Új év, új cipő? A választékot elnézve akár még az is lehet, na jó szinte biztos is, hogy így lesz.
Íme pár hasznos tipp, hogy ne felejtsd el a jelszavad
Már próbáltál kismillió lehetőséget, de egyik sem működik. Hosszú percek óta bámulod a képernyőt és töröd a fejed, hogy mi lehet az azonosító, ami nem jut eszedbe. Segítünk, hogy elkerüld ezt az idegörlő helyzetet!
Tükrök tennél a falra? Így helyezd el, hogy menőbb legyen a lakásod
Szeretnéd egy kicsit tágítani a teret az otthonodban? Szereted, ha csillog a fény a falakon? Akkor vegyél néhány tükröt és szereld fel a lakás különböző pontjain.
Kicsi a szobád? Így válogass bele bútort
Egy kis szoba esetén rendkívül fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő bútorokat, melyek tökéletesen passzolnak bele, és még praktikusak is. Lássuk, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe vennünk a bútorok kiválasztása során.
Így rendezd be a sminkasztalod, hogy időt takaríthass meg reggelente
A napi rutinunknak sok elhanyagolható lépése van, de a fésülködőasztalnál eltöltött percek nem tartoznak bele ebbe a kategóriába. Ez az a hely, ahol a varázslat történik, ahonnan a beauty rutinunknak köszönhetően friss emberként állunk fel, hiába ültünk oda le kómásan, félig nyitott szemmel, a kávénk után tapogatózva.