Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Elképesztő összefogás az árva kutyákért Valentin nap alkalmából

Facebook
Twitter
Pinterest
Hetekkel ezelőtt egy állatvédő szervezet és egy "celeb" kutya kitalálták, hogy Valentin nap alkalmából megszólítják az embereket: a szerelemesek ünnepére szánt összegből egy kicsit adományozzanak árva kutyák megmentésére is.

Nem azt kérték, hogy ignoráljuk az ünnepet és nem kell virág sem gyertyafényes vacsora. Azt szerették volna csupán, hogy azok, akiknek fontos az állatvédelem és a kutyamentés, örüljenek csak egy szál virágnak az ünnep alkalmából és a maradék pénzt fordítsák a hontalan és nehéz sorsú állatokra.

Demény, a kötsög és az Eszkuláp Egyesület két évvel ezelőtt a karácsonyi vásárlás őrületében már elindítottak egy hasonló projektet, akkor azoknak a nagymamáknak szerették volna könnyebbé tenni az ünnepet, akik egyedül küzdenek meg minden nap nehézségekkel és anyagi gondokkal. A Nagyi projektben akkor 3,5 millió forintot gyűjtöttek össze és tették könnyebbé és boldoggá sok nagymama karácsonyát.

A Valentin projekt keretein belül azt vállalták, hogy minden 100 000 Forint adományozott összeg után megmentenek egy kutyát vidéki gyepmesteri telepről, vagy olyan helyekről ahol kevés az esély az örökbe adásra. A kampány sikere talán ennek is köszönhető, hogy konkrét és elérhető célt tűzött ki maga elé. Egy kutya megmentése ugyanis hozzávetőlegesen ennyibe kerül, mely tartalmazza a kötelező oltások, chip, ivartalanítás és panziós ellátás árát. Egy komplikáltabb, nagyobb orvosi beavatkozást nem tartalmaz ez az összeg, tehát az egyesület bizony nem kevés kockázatot is vállalt ezzel.

Egy héttel ezelőtt még az 50 kutya, tehát az 5 millió forint elérése volt a cél, de mára már saját elképzelésüket is túlszárnyalták a szervezők, hiszen az összefogásnak köszönhetően elképesztő összeg, több mint 13 millió forint gyűlt már össze. Ez azt jelenti, hogy 130 kutyának tudnak új életet biztosítani, esélyt adni az otthon találásra és egy szebb jövőre. Ez több, mint az Illatos úti ebtelep (budapesti gyepmesteri telep) lakóinak száma.

Az önkéntes magánszemélyek mellett már cégek és egyéb szervezetek is a kezdeményezés mellé álltak, bevételük egy részét felajánlva a projekt javára. A végleges összeg így ennél még jóval több lesz, meg sem lehet becsülni.

Te is csatlakozhatsz a Valentin projekthez, melynek részleteiről ITT találsz meg minden fontos információt.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

április 28

kos 03.21 - 04.19

Azok közé az emberek közé tartozol, akik nagyon...

bika 04.20 - 05.20

Nagyon hatékonyan dolgozol, simán lehagyod a többieket, így...

ikrek 05.21 - 06.21

Hosszú munkafolyamat végére értél, amelyet nem is bánsz,...

rák 06.22 - 07.22

Valami nem a te elvárásaid szerint történik és...

oroszlán 07.23 - 08.22

Bár nem indul túl jól a reggeled, nem...

szűz 08.23 - 09.22

Igyekszel titkolni mások előtt az aggályaidat valamivel kapcsolatban,...

mérleg 09.23 - 10.22

Elég régóta dolgozol valamin, amitől meglehetősen sokat remélsz....

skorpió 10.23 - 11.21

Valaki olyasmivel traktál, ami egyáltalán nem érdekel, de...

nyilas 11.22 - 12.21

Úgy érzed, most vagy a csúcson, sikerült elérned...

bak 12.22 - 01.19

Presztízskérdést csinálsz valamiből, majdhogynem ölre mész azért, hogy...

vízöntő 01.20 - 02.18

A mai nap akadnak majd helyzetek, amelyekben a...

halak 02.19 - 03.20

Komoly feladattal bíznak meg, a pontos szerepedet azonban...

Elolvasom végig Megnézem
Kép

Bumblebee újra eljött

Bumblebee újra eljött

Kép

6 cipő, amivel hamarosan minden bolt tele lesz

Új év, új cipő? A választékot elnézve akár még az is lehet, na jó szinte biztos is, hogy így lesz.

Kép

Íme pár hasznos tipp, hogy ne felejtsd el a jelszavad

Már próbáltál kismillió lehetőséget, de egyik sem működik. Hosszú percek óta bámulod a képernyőt és töröd a fejed, hogy mi lehet az azonosító, ami nem jut eszedbe. Segítünk, hogy elkerüld ezt az idegörlő helyzetet!

Kép

Tükrök tennél a falra? Így helyezd el, hogy menőbb legyen a lakásod

Szeretnéd egy kicsit tágítani a teret az otthonodban? Szereted, ha csillog a fény a falakon? Akkor vegyél néhány tükröt és szereld fel a lakás különböző pontjain.

Kép

Kicsi a szobád? Így válogass bele bútort

Egy kis szoba esetén rendkívül fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő bútorokat, melyek tökéletesen passzolnak bele, és még praktikusak is. Lássuk, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe vennünk a bútorok kiválasztása során.

Kép

Így rendezd be a sminkasztalod, hogy időt takaríthass meg reggelente

A napi rutinunknak sok elhanyagolható lépése van, de a fésülködőasztalnál eltöltött percek nem tartoznak bele ebbe a kategóriába. Ez az a hely, ahol a varázslat történik, ahonnan a beauty rutinunknak köszönhetően friss emberként állunk fel, hiába ültünk oda le kómásan, félig nyitott szemmel, a kávénk után tapogatózva.