6 élelmiszer, amit sose tarts a spájzban
október 8
Vannak ételek, amiket egyértelműen a hűtőben kell tárolni, de nagyon sokan tartanak itt olyan élelmiszereket is, amiknek egyáltalán nincs szükségük folyamatos hűtésre. Sőt, ennek ellenkezőjére is van példa, hiszen bizonyos ételeket az emberek többsége a kamrában vagy spájzban tárol, miközben ez egyáltalán nem tesz jót nekik. Könnyen lehet, hogy te is beleestél néhány hibába; az alábbi gyűjteményből kiderült, mit és miért nem jó ötlet a kamra polcain tárolni!
Téged melyik lepett meg a legjobban?
1. Paradicsomszósz
Szinte mindenki a spájzban, egy polcon tárolja a sok-sok paradicsomszószt, amit aztán az év során fokozatosan használ fel. De az igazság az, hogy amint felbontod a dobozát, rögtön a hűtőbe kellene tenned! Ma már mindenhol az egészségesebb összetevőket igyekeznek felhasználni, így míg régen nem lett baja a szósznak a felbontás után, addig ma már kevesebb konzerváló összetevő, például só található bennük. Menj biztosra, és tedd a hűtőbe!
2. Dijoni mustár
Noha nem fog megromlani attól, hogy a polcon tárolod, attól még érdemes inkább a hűtőbe tenned a finom dijoni mustárt. A hideg hatására sokkal jobban képes megtartani erőteljes, finom ízeit, és a minősége sem fog romlani olyan gyorsan, mint ha a melegben tárolnád.
3. Szalámi
Ahogy a csirkét vagy a marhahúst sem tartod a polcon, úgy a különféle szalámikat sem érdemes a spájzban tartani! A melegben ugyanis könnyebben szaporodnak el rajta baktériumok, ezért javasolják, hogy mindig a hűtőbe tedd őket vásárlás után.
4. Kukoricacső
Ha egész cső kukoricát veszel, két opció közül választhatsz: vagy főzd meg azonnal, vagy pedig tedd be a hűtőbe! Egy felmérés során ugyanis kiderült, hogy a kukorica a benne található cukor 50%-át elveszíti, ha melegebb szobahőmérsékleten tárolják.
5. Felbontott üveg bor
Ha megkezdesz egy üveg bort, de nem fogy el teljesen, mindig tartsd hűtőben, és a dugót is tedd vissza rá. Ebben az esetben a hideg hatására még egy napig friss marad az ital, ez ugyanis lelassítja az oxidációs folyamatot, ami a felbontás után elkerülhetetlen megkezdődik.
6. Tortilla
Talán nem is sejtetted, de a tortillák hajlamosak arra, hogy bepenészesedjenek. Szobahőmérsékleten kábé egy hétig maradnak jók, de biztos ami biztos alapon a zacskó felnyitása után tartsd őket hűtőben.
És azt tudtad, hogy bizonyos dolgokat a mikróba sem szabad berakni?
Hogy tetszett a cikk?
október 8
6 cipő, amivel hamarosan minden bolt tele lesz
Új év, új cipő? A választékot elnézve akár még az is lehet, na jó szinte biztos is, hogy így lesz.
Íme pár hasznos tipp, hogy ne felejtsd el a jelszavad
Már próbáltál kismillió lehetőséget, de egyik sem működik. Hosszú percek óta bámulod a képernyőt és töröd a fejed, hogy mi lehet az azonosító, ami nem jut eszedbe. Segítünk, hogy elkerüld ezt az idegörlő helyzetet!
Tükrök tennél a falra? Így helyezd el, hogy menőbb legyen a lakásod
Szeretnéd egy kicsit tágítani a teret az otthonodban? Szereted, ha csillog a fény a falakon? Akkor vegyél néhány tükröt és szereld fel a lakás különböző pontjain.
Kicsi a szobád? Így válogass bele bútort
Egy kis szoba esetén rendkívül fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő bútorokat, melyek tökéletesen passzolnak bele, és még praktikusak is. Lássuk, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe vennünk a bútorok kiválasztása során.
Így rendezd be a sminkasztalod, hogy időt takaríthass meg reggelente
A napi rutinunknak sok elhanyagolható lépése van, de a fésülködőasztalnál eltöltött percek nem tartoznak bele ebbe a kategóriába. Ez az a hely, ahol a varázslat történik, ahonnan a beauty rutinunknak köszönhetően friss emberként állunk fel, hiába ültünk oda le kómásan, félig nyitott szemmel, a kávénk után tapogatózva.